Kuvat, yhteinen kielemme -hankkeen tavoitteena on opiskelu– ja työelämäosallisuuden mahdollisuuksien lisääminen. Tähän pyritään kehittämällä ja tuottamalla mahdollisimman toimivaa kuvamateriaalia työskentelyn, oppimisen ja vuorovaikutuksen tueksi. Millaisiin asioihin toimintamme sitten pohjaa?
Avoimuus
Kuvamateriaali on hankkeen jälkeen kenen tahansa hyödynnettävissä. Lisäksi kuvamateriaalin tuottamisen menetelmistä kerrotaan avoimesti eri yhteyksissä.
Yhdessä tekeminen
Hanke toimii vuorovaikutuksessa yhteistyökumppaneiden ja heidän asiakkaidensa kanssa. Yhteiskehittely nähdään laadun kannalta oleellisena.
Muutosten seuranta
Hankkeessa huomioidaan kohteet ja kohderyhmät: kenelle kuvamateriaalia tuotetaan, millaiseen tarkoitukseen, tilanteeseen ja ympäristöön. Huomionarvoista on jatkuva materiaalin tarpeen seuranta: missä ja mistä aiheesta tarvittaisiin kuvakommunikaatiomateriaalia tai pitääkö jo tehtyä materiaalia päivittää sisällöllisesti tai teknisesti.
Kehittämistyö
Vuoropuhelu eri toimijoiden kanssa nähdään voimavarana, jotta kehittämistyössä osataan yhä paremmin ja laaja-alaisemmin ottaa huomioon erilaisia näkökulmia. Yhteiskehittelyn kautta pyritään pääsemään mahdollisimman toimivaan kuvamateriaaliin sekä sisällön että käytön ratkaisujen osalta. Palaute nähdään arvokkaana.
Hankkeen työntekijöiden osaamisen kehittäminen
Osallistuminen esimerkiksi seminaareihin ja kursseille sekä jatkuva tietotaidon kasvattaminen tuovat pääomaa sekä graafiselle että teoreettiselle osaamiselle. Osaamisen ja ymmärryksen kehittyminen vaatii vorovaikutusta ja yhdessä tekemistä muiden toimijoiden kanssa.
Johanna