Palaa Blogin pääsivulle

Puhu ja piirrä!

Piirtämällä keskustelun ydinasioita ripeästi paperille tuotat samalla visuaalisia kiinnekohtia, jotka tukevat keskustelukumppaniasi. Samalla tuet hänen tarkkaavuuttaan – ja myös osallisuuttaan.

Tänään Sari piti etäkoulutuksen puheen ja kommunikaation tukemisesta piirtämällä. Linjoilla olivat kuuntelemassa ja kyselemässä Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen työntekijät – kaupungin koilliselta alueelta. Puheen rytmissä piirtäminen, jota myös on pikapiirtämiseksi kutsuttu, on tekniikkana helppo ja edullinen. Se ei vaadi kouluttautumista, aikaisempaa osaamista eikä juuri välineitäkään. Se käyttökelpoinen kaikille niille, jotka toiminnassaan kohtaavat henkilöitä, jotka tarvitsevat erityistä tukea vuorovaikutustilanteissa – tai joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä.

Koulutus sisältää taustaa monikanavaisen kommunikaation hyödyistä, mutta ennen kaikkea käytännön vinkkejä alkuun pääsemiseen ja tekniikan käyttöönottoon. Ihan parhautta on, että Sari pääsee parin viikon päästä kouluttamaan lisää – silloin kuulijoina on Helsingin kaupungin työ- ja päivätoiminnan työntekijöitä!