Palaa Projektien pääsivulle

Vuorovaikutuksen tukeminen piirtämällä – luento tai työpaja

Löytyykö taskustasi tai lähipöydältä pala paperia ja kynä? Vai raapustatko kynällä paperipyyhkeeseen tai kepillä hiekkaan?

Nopeasti aikaansaadut piirrokset ja kaaviot ovat erinomainen tapa tukea kommunikaatiota ja vuorovaikutusta. Paperille piirretty kuva tuo keskusteluun kiinnekohtia, auttaa jäsentämään keskustelun sisältöä ja tukee osallistujien tarkkaavuutta. Väline on helppokäyttöinen ja tuttu :), eikä vaadi pitkällistä opiskelua eikä erityiskykyjä! Tekniikka on käyttökelpoinen laajoille ammattiryhmille: päivätoimintakeskusten ja työkeskusten työntekijöille, palvelutalojen erityisosastojen henkilökunnalle, erityisvarhaiskasvatuksen työntelijöille, tulkeille, hoitohenkilökunnalle, lähi-ihmisille – kaikille, jotka toiminnassaan kohtaavat henkilöitä, jotka tarvitsevat erityistä tukea vuorovaikutustilanteissa.

Luento vuorovaikutuksen tukemisesta piirtämällä sisältää paitsi teoriaa ja taustoja aiheesta, mutta ennen kaikkea käytännön vinkkejä ja ohjausta tekniikan käyttöönottoon. Luento voidaan toteuttaa sekä lähi- että etäversiona, ja lähiluennointi on laajennettavissa myös työpajamaiseen työskentelyyn. Luennoitsijana toimii Ideogrammin kommunikaatiokuvittaja Sari Kivimäki.