Palaa Blogin pääsivulle
Piirosluonnoksia henkilöistä suorittamassa erinäisiä liikkeitä
Alustavia piirrosluonnoksia

Työtehtävien arviointimenetelmän tukemista kuvin

Maailmanlaajuisen pandemian hillintätoimet ovat keikauttaneet elämämme etäasentoon, ja montaa ennen niin tavallista tekemistä on joutunut vähentämään, tai jopa luopumaan. Olemme oppineet uusia taitoja ja tekemisen muotoja todella nopeasti. Toivottavasti meillä on mahdollisuus olojen tasaannuttua pohtia tapahtunutta, ja todeta kokemuksistamme nousevat plussat ja miinukset. Uudet toimintatavat ovat tervetullutta lisää moneen puuhaan, mutta vanhoissa, kasvokkain tapahtuvissa kohtaamisissa on paljon hyvää niissäkin!

Viime vuonna teimme yhdessä Kehitysvammaisten Tukiliiton kanssa Telma- ja Valma-koulutuksista kertovan selkomateriaalin. Kokonaisuuden tekstiosuus kirjoitettiin Tukiliitossa, ja kuvituksesta ja taitosta vastasi Ideogrammi. Yhteistyö Tukiliiton kanssa sujui hyvin – säännöllisissä Skype-kokouksissa tarkastelimme ja tuumailimme aina uusinta taitto- ja kuvitusversiota. Skypettelyyn mentiin fyysisen välimatkan takia – tukiliittolaiset kun ovat Tampereella ja me ideogrammilaiset Helsingissä.

Nyt kuluvana korona-keväänä tästä etäyhteistyökokemuksesta oli hyötyä, kun covid-19 siirsi meidät kaikki verkkoon. Samalla tavalla tapaamme yhteistyökumppaneita nyt verkossa, tarkastelemme luonnoksia ja kuulemme heidän kommenttejaan kokousta varten lähetetyistä luonnoksista. Kuten esimerkiksi Metropolia ammattikorkeakoulun Puuttuva Pala-hankkeen kanssa!

Metropolian Puuttuva pala -Tuetun keikkatyön malli -hanke edistää ja kehittää työllisyyspolkuja tuettujen työllistämismuotojen ja avoimien työmarkkinoiden välille. Hankkeen kohderyhmää ovat muun muassa pitkäaikaistyöttömät ja heikossa työmarkkina-asemassa olevat. Hankkeessa kehitetään tuetun keikkatyön malli helpottamaan työnhakijoiden ja työn tarjoajien kohtaamista. 

Osana kehitystyötä kehitetään työtehtävien arviointimenetelmää, ja olemme päässeet kuvittamaan tätä kokonaisuutta. Työn alla oleva kuvituskokonaisuus sovitetaan hankkeen olemassa olevaan graafiseen ilmeeseen, joka on graafikko Ulla Sainion käsialaa. Työn alla oleva materiaali tulee tukemaan työtehtäväarviointiin liittyviä haastattelutilanteita. Viimeisin versio lähti juuri tarkasteluun hankkeen yhteystyökumppaneille, ja kesäkuun alussa saamme kuulla siitä palautetta!

Sari ja Johanna